OLIEBOLLENSOOS ONDERAFDELING ACHTERHOEK

Zondag 12 januari waren 45 COM leden, donateurs en partners aanwezig op de eerste activiteit in het nieuwe jaar van de onderafdeling. De oliebollensoos is de aftrap voor het nieuwe jaar. Bij binnenkomst is er een kop koffie of thee en uiteraard een oliebol.

Nadat een ieder elkaar de hand heeft geschud en een plaats heeft ingenomen, volgt de opening door de voorzitter.
Hij verwelkomt van harte alle aanwezigen en wenst ons allen nogmaals een voorspoedig jaar en dat we er met ons allen maar iets moois van moeten maken.

Vervolgens kondigt hij het “Duo Mengelmoes” aan, twee muzikanten die ons die middag muzikaal zullen vermaken. Duo Mengelmoes maakt muziek in de stijl van de Achterhoekse – trekzak – traditie aangevuld met gevoelig snarenwerk van de gitaar en mooie samenzang. Dit alles wordt gebracht op een uiterst relaxte en humorvolle manier, gebaseerd op muziek van o.a. Normaal, Boh Foi Toch etc., maar ook Hollandse liedjes komen voorbij. De muziek zal worden afgewisseld met stukjes Revue, gebracht door twee lieftallige dames. Maar als klap op de vuurpijl zet het duo vervolgens het Marinierslied in. Uit volle borst wordt er meegezongen en is de toon voor de middag gezet.

Er wordt na hartenlust meegezongen op vele bekende Achterhoekse liederen en tijdens de pauzes komen natuurlijk de “sterke” verhalen ook weer ter tafel.

 

Ook wordt het ons duidelijk dat onze penningmeester ook over zangcapaciteiten beschikt. Onder begeleiding van het duo zingt hij het lied “Hup mien moeder kan voetballen” en ondersteunen wij hem, door het refrein mee te zingen.

 

De dames vermaken ons met leuke interactieve stukjes revue, zoals “ Aj wat older wordt” en “De jeugd van vrogger”.

Onder het genot van een drankje en een warm hapje en al het andere vermaak vliegt de tijd voorbij en liep de gezellige middag rond 17.00 uur naar het einde.

Rest mij nog het bestuur te bedanken voor inspanningen en de goede organisatie van deze gezellige middag.

Voor foto’s zie:

Foto’s Henk Ebbink