In veel landen wordt op zondag rond de 11e november Poppy Day (ook wel Remembrance Day) gehouden. Een dag waarin het einde van de Eerste Wereldoorlog op 11 november 1918 wordt herdacht en tevens alle slachtoffers van alle oorlogen en gewapende conflicten.

In Epe en Vaassen gebeurde dat op zaterdag 9 november en in Nunspeet op zondag 10 november. Mariniers van COM onderafdeling Veluwe gaven acte de preseance samen met de Bond van Wapenbroeders, Broken Wings en Veteranen. De ceremonie vond op alle plaatsen plaats bij de Britse oorlogsgraven. En werd ondersteunt door verschillende muziekkorpsen.

De herdenking wordt opgeluisterd door een speech van een Wethouder of een Burgemeester en de voorzitter van de plaatselijke organisatie. In Nunspeet sprak ook Lt. William Panell namens de Britse Ambassade. Bij alle herdenkingen werd na een minuut stilte zowel het Britse als het Nederlands volkslied gespeeld.

Aan het eind van de herdenking werden kransen en bloemen bij de graven gelegd en hadden de vele bezoekers  gelegenheid om bij het langslopen van de graven een kruisje te plaatsen.

Foto’s Poppy Day Epe
Foto’s Poppy Day Vaassen
Foto’s Poppy Day Nunspeet

Video herdenking Nunspeet door Bram van Biezen
Video herdenking Nunspeet door RTV Nunspeet