Op donderdag 26 september 2019 werd op landgoed Bronbeek in Arnhem stilgestaan bij de overleden Papoea-strijders. Het monument voor Papoea-strijders is opgericht ter ere van de gevallen Papoea’s in voormalig Nederlands-Nieuw Guinea in de periode 1942-1962 tijdens de Indonesische infiltraties.

Sinds de oprichting van het monument in 2012 is Harry Appeldoorn, afdeling Gelderland, er bij als lid van de erewacht samen met militairen van de landmacht.

Op de foto’s: Harry in dungaree met aan zijn zijde leden van de 45e Pantserinfanteriebataljon Oranje Gelderland. Voor degene die het monument niet kennen. Op de gedenksteen staan twee Papoea’s, de tekst op het monument luidt:

“1942-1962”
In memoriam Papua strijders
“Uw moed en trouw waren boven alles verheven
Wij blijven u met eerbied gedenken
De gezamenlijke Nieuw-Guinea veteranen”

Tekst: Mac